Llar d’Infants

De 0 a 3 anys

A Escolàpies Llúria vetllem per construir una realitat educativa que garanteixi el màxim d’oportunitats i experiències de qualitat. “Els primers anys de vida són una etapa molt  important perquè l’infant adquireix les bases de la seva personalitat”.

 

La nostra

llar

La Llar d’Infants Escolàpies Llúria  ofereix una oportunitat educativa que cobreix totes les necessitats d’un infant a l’escola bressol.

Acollim  infants entre 4 mesos i 3 anys.

El temps que deixem als infants és el centre de qualsevol pensament o projecció i quan disposem d’ell, l’experiència comporta sensacions i emocions. A Escolàpies Llúria som conscients que en aquests primers anys de vida s’estableixen connexions neuronals que es multipliquen quan posem als nostres alumnes en contacte amb l’estimulació exterior. Les sinapsis donaran lloc a estructures funcionals del cervell que són la base per desenvolupar els diferents aprenentatges. És per aquest motiu que deixa una petjada profunda en la memòria.

Tots els moments del dia, des que l’infant entra a l’escola fins que surt, formen part de la realitat quotidiana, ja que és la vivència real que tenen els infants a l’escola.

Principals objectius:

  • Potenciar el joc dels infants, és el mitjà que utilitza per construir els seus coneixements.
  • Afavorir la creació de vincles afectius que ajudaran en el procés d’adquisició de seguretat.
  • Domini de les seves habilitats corporals, sempre respectant el ritme evolutiu i maduratiu.
  • Cobrir les seves necessitats tant emocionals com socials per tal d’afavorir l’adquisició d’un major grau d’autonomia.
  • Adquisició d’hàbits i rutines, cuidar la higiene, l’alimentació, el descans i tenir cura de les relacions entre infants.
  • Potenciar el desenvolupament global del nen/a, situant-lo en el centre de tota acció educativa.
  • Desenvolupament de la comunicació i expressió al llarg dels tres anys de vida.

El nostre principal objectiu és facilitar el pas de casa a l’escola de la manera més natural i afectuosa possible, creant un ambient familiar i de calma que els doni seguretat.

Les instal·lacions incorporen mesures de seguretat per a la protecció dels més petits així com els recursos necessaris per a l’estimulació educativa.

Metodologia

Com i què treballem?

CREIXEMENT PERSONAL

Promovem un ambient acollidor perquè els infants se sentin valorats i estimulats a créixer, afavorint també un creixement harmònic de la seva personalitat.

COORDINACIÓ DEL COS

Treballem la psicomotricitat perquè els infants aprenguin progressivament a coordinar el seu cos.

TREBALL DE L’AUTOESTIMA

Durant aquesta etapa els infants avancen en la seva autoestima i seguretat personal i creixen en autonomia personal, d’acord amb la seva diversitat.

DESCOBERTA DEL MÓN

Els infants descobreixen i aprenen a partir de l’experimentació i el joc, amb un gran marge d’espontaneïtat i iniciativa, afavorint el desenvolupament de cada infant.

EL NOSTRE DIA A DIA

Temps per jugar, temps per viure, temps per créixer, temps per compartir.

  • Visió Maria Montessori
  • Bits d’intel·ligència (Glenn Doman)
  • Projecte d’hort escolar
  • Programa mensual amb la biblioteca
  • Natació dins de l’horari escolar
  • Introducció a l’anglès
  • Activitats i projectes: família-escola-infant
  • Espai familiar i educatiu: cicle de xerrades
  • Psicomotricitat
  • Excursions i tallers educatius durant el curs
  • Importància en l’autonomia i hàbits.
  • Valor del potencial

INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES

  • Estimular les diferents àrees sensoriomotors de l’infant per enfortir la seva autonomia i control de el cos.

  • Capacitat de percebre i comprendre a les altres persones. Saber posar-se al lloc de l’altre i interactuar amb ells és un dels aspectes que treballem a la nostra llar.

  • La majoria dels nens i nenes poden desenvolupar cada intel·ligència fins a un nivell adequat de competència, mitjançant l’estimulació, l’enriquiment i la instrucció adequada.
  • Les intel·ligències en general treballen juntes de manera complexa, és a dir, interactuen entre si.

APRENENTATGE SIGNIFICATIU

Donem com a prioritat garantir que tota experiència i vivència de l’infant a la llar succeeixi en un ambient relaxat, de tranquil·litat, de benestar, de llibertat i de respecte. Entenem que totes i cada una de les experiències que viu l’infant a l’escola són font d’aprenentatge.

Partirem sempre dels coneixements previs dels nostres alumnes per establir aquelles connexions  cap a altres aprenentatges, d’aquesta manera tot el procés significatiu s’articula al voltant de la capacitat de l’alumne per a dotar de sentit, estimulant la capacitat d’expressar-se i de desenvolupar el pensament des d’edats primerenques.

 

VIDA PRÀCTICA

El vostre infant hi trobarà activitats i propostes que reflecteixen treballs quotidians del temps present. Diferents capacitats com l’ordre, la coordinació, independència, concentració, i la cura d’ell mateix ho treballem a la nostra llar.

Els hi permetrà fer accions que constantment observen al seu voltant, amb eines reals i amb uns resultats també reals. Donem importància a preparar la taula, agafar la cadira per esmorzar, dinar o berenar, estendre la roba, escombrar, transportar la cadira per seure, doblegar el tovalló… En aquesta àrea es fomentarà molt l’autonomia de l’infant.  Es important, no impedir el desenvolupament de la seva autonomia, perquè amb l’autonomia aprenen a pensar per si mateixos/es.

 

Visió

Montessori

L’infant trobarà presentacions que fomentaran la seva sensibilitat i descobriment interior i el convertiran en un petit investigador actiu de tot allò que l’envolta. Les presentacions o propostes que oferirem als infants afavoreixen el seu procés d’adquisició del llenguatge oral, les interaccions amb els altres i la pròpia iniciativa d’escollir el seu joc.

Donem importància que durant els primers anys de vida, el mètode Montessori valora el desenvolupament de les capacitats fonamentals de l’infant. Amb les seves sensacions, manipulació i raonaments faran que el seu treball de la ment aprengui a concentrar-se, interactuar amb els altres i desenvolupar les seves capacitats.

“Ajuda’m a fer-ho per mi mateix”

Maria Montessori