23a Mostra d’Art Jove Escolàpies Llúria

MÉS INFORMACIÓ DELS NOSTRES BATXILLERATS: ARTS PLÀSTIQUES. DISSENY I IMATGE –   ARTS ESCÈNIQUES I DANSA

 

QUÈ ÉS LA MOSTRA D’ART JOVE? 

Des del curs 2000-2001

LA MOSTRA D’ART JOVE és un projecte que va néixer amb el batxillerat d’arts, l’any 2000 amb l’objectiu d’apropar als joves a la realitat de l’art.
 
Es generen diferents actes que es concentren des d’abril a juny-juliol de cada curs escolar:
 •  Acte inaugural de la Mostra: amb una taula de ponents del món de l’art.

  • Des del curs 2000-01 a Escolàpies-Llúria creem una taula de ponents del món de l’art on es produeix un testimoni de persones professionals del mateix. Cada edició de la Mostra hem comptat amb el crític d’Art Ramon Casalé i artistes com la pintora Lourdes Fisa, l’escultor Martí Rom, el pintor Perico Pastor;  persones del món de la comunicació com el Director de varis programes de TV3 com Xavier Brichs, Galeristes d’Art com Charles Métras i Jordi Barnadas, i molts altres.

   Volem que el nostre alumnat conegui el context i el món professional per ajudar-lo a definir o visualitzar una possible orientació professional.

 • Exposició de Pintura a l’escola.

  • Es tracta de la conclusió d’un treball del curs escolar, on els educands poden fer l’elevació de l’obra que han treballat conjuntament sobre una temàtica concreta que genera l’eix de cada Mostra d’Art.

   El dia de l’Acte Inaugural de la Mostra d’Art, s’exposen totes les obres pictòriques de 100×70 cm a l’escola. Aquesta mostra de pintura es visita després de l’Acte Inaugural i els estudiants acompanyen a les seves famílies i amics a fer un recorregut per les seves obres.

 • Exposició de Pintura als comerços de CorEixample per la Fira Modernista i Festa Major de l’Eixample.

  • Els nostres alumnes es relacionen amb el CONTEXT de l’escola des del curs 2005-06 exposant en els diferents comerços del barri. Cada curs Escolàpies-Llúria i Coreixample treballem sobre un tema d’interès comú i el generem als nostres estudiants, motivant i treballant sobre el mateix. Temes sobre temes socials, culturals i del barri. Aquesta exposició està vigent durant el mes que envolta les dates de la Festa Major de l’Eixample Dreta i de la Fira Modernista.
 • Exposició de Fotografia a l’escola. (En algunes edicions també de vídeo)

  • La Mostra de fotografia és un canal a través del qual els alumnes desenvolupen un projecte fotogràfic centrat en un tema específic que hauran de desenvolupar: arquitectura, drets humans, tradicions, paisatges… l’Eixample… Són algunes de les temàtiques. És un treball que fomenta la sensibilització en relació a l’art fotogràfic, desenvolupant l’esperit crític, el pensament creatiu, la recerca basada en l’observació, la documentació i la pràctica fotogràfica.  Per a tancar el projecte i com a punt culminant es tria una fotografia de cada alumne que serà exposada  a l’escola.

   Es tracta d’un projecte que treballa amb la mateixa línia d’anàlisi  que la Pintura, i que s’exposa durant el període previ i posterior a la Mostra d’Art Jove, de manera que el dia de l’acte inaugural les famílies puguin veurte les obres dels seus fill/es exposades a l’escola. El treball fotogràfic es fa des de la matèria de cultura Audiovisual de Batxillerat d’Arts Plàstiques i d’Arts Escèniques.

 • Exposició de Fotografia a la Casa Elizalde per la Festa Major de l’Eixample. (En algunes edicions també de vídeo)

  • L’exposició de fotografia itinera a La Casa Elizalde. Els dies de la Festa Major de l’Eixample Dreta, una selecció de les fotografies dels estudiants de Cultura Audiovisual, exposen a l’espai OFF de la Casa Elizalde. Una experiència dels estudiants d’aprendre el que és producció d’una exposició, des del muntatge de les obres, fins a les cartel·les, i la disposició de l’espai en relació a les imatges, fa que visquin un apropament a una experiència real.
 • Dansa del batx arts i optativa de batxillerat a l’escola.

  • 20 anys de la Mostra d’Art Jove a la Casa Elizalde (veure aquí)
 • Dansa del batx arts i optativa de batxillerat a la Casa Elizalde. (En darreres edicions s’ha combinat amb l’Escenari del Carrer Girona-Aragó per la Festa Major de la Dreta de l’Eixample)

  • La Mostra de dansa de l’escola representa el treball de tot el curs, on l’alumnat que hi participa no només és el del batxillerat d’arts sinó que s’hi pot afegir alumnat de les altres modalitats dins de l’optativa de dansa. Aquesta obertura permet que tots els alumnes puguin viure el procés de creació.

   El dia de l’Acte Inaugural es fa la cloenda amb l’espectacle de dansa. I aquest espectacle en vàries oacsions s’ha pogut traslladar a la Casa Elizalde.

 • Dansa dels alumnes de l’escola de dansa Escolàpies-Llúria

  • L’Escola Interna de dansa Escolàpies-Llúria en espai extraescolar dóna l’oportunitat als alumnes més joves d’expressar-se a través de la dansa com a llenguatge. Els dies de la Fira Modernista els nostres alumnes surten al carrer i generen un espectacle a l’escenari que es munta al carrer Aragó amb el carrer Girona. Sempre és un èxit. 
 • Teatre dels alumnes d’Arts escèniques de batxillerat.

  • La mostra de teatre d’Escolàpies Llúria és el punt de tancament de tot un procés de creació. Aquest procés engega amb les classes d’entrenament actoral, l’estudi de l’història del teatre, continua amb la lectura i anàlisi de l’obra de teatre escollida i els assajos. És una immersió dins el procés de creació d’una peça teatral en els temps actuals que culmina amb una mostra de teatre oberta a públic.

   S’impliquen als alumnes de batxillerat d’arts plàstiques, disseny i imatge i als alumnes d’arts escèniques, música i dansa.

 • Una escola que viu l’art. Projectes vinculats a la Mostra d’Art Jove.

  • Arquiescola: Cada curs fem un projecte on arquitectes professionals venen a l’escola a fer uns tallers d’arquitectura.
  • Escola de Míusica: Primària Musical (més info)
  • Tallers Masriera: Projectes de promoure i recuperar els Tallers Masriera com espai per l’art i la cultura.
  • Activitats  d’EXPRESSIÓ ARTÍSTICA que  es desenvolupen els diferents cursos de l’escola des de 0 a 18 anys.