Educació

secundària  ESO

L’alumnat continua rebent un seguiment individualitzat en el seu desenvolupament personal, social, acadèmic i religiós. Consolidem hàbits d’estudi i treball.

Educació

Secundària ESO

És l’última etapa de l’educació obligatòria i comprèn des dels 12 als 16 anys.

S’articula en 4 cursos. En l’últim curs, posem especial atenció a l’orientació acadèmica posterior.

Per assegurar una transició adequada de l’alumnat entre etapes, hem creat un pont des de 5è d’EP a 2n ESO amb una coordinació entre departaments i seguiment individualitzat de cada alumne/a per part de Departament d’Orientació i de l’equip de tutors.

Organitzem les diferents matèries de cada curs amb l’objectiu d’afavorir l’aprenentatge globalitzat i basat en projectes, situant en el centre  cada alumne/a i orientant-los en l’aprenentatge-servei i en el desenvolupament de les competències.

Es tracta d’una educació que proporciona als nostres alumnes un projecte personal sòlid, que garanteix el desenvolupament de les capacitats individuals com l’autonomia personal i l’estudi, l’esperit crític, la sensibilitat artística, la creativitat, les capacitats intel·lectuals, artístiques, culturals i emocionals i el sentit de transcendència.

Les competències bàsiques són l’eix del procés educatiu. A la fi de l’educació obligatòria, els alumnes tindran els instruments necessaris per entendre el món i intervenir activament i amb sentit crític en una societat plural i canviant amb capacitat de seguir aprenent al llarg de la vida.

Metodologia

Com i què treballem?

Projectes de Recerca

Metodologia que ajuda als nostres alumnes a desenvolupar competències i a adquirir coneixements, fomentant els rols de cada membre de l’equip, el pensament crític, el lideratge, l’empatia i la creativitat.

Tutories individualitzades i grupals

Tutories individuals amb sessions personals per a l’organització de l’estudi i seguiment de cada alumne/a i sessions grupals per treballar dinàmiques de grup relatives a la convivència positiva.

Programa d’Interioritat

Treballem la interioritat mitjançant diferents tècniques com el silenci, la relaxació, les visualitzacions durant uns minuts al dia per saber prioritzar, per marcar aspectes valuosos en els quals ens hem de concentrar i reflexionar.

Projecte digital

Aquesta competència la desenvolupem treballant a l’aula els processos de recerca, recopilació, selecció i processament de la informació. El nostre objectiu és transformar la informació en coneixement.

Activitats d’aprenentatge-servei

L’aprenentatge-servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, on els joves aprenen a treballar en necessitats reals de l’entorn amb la finalitat de millorar-lo.

Projecte Plurilingüe

Introduïm el francès com a segona llengua estrangera en tots els cursos de l’ESO.

Els alumnes tenen la possibilitat de participar durant el curs escolar de diferents intercanvis i estades que poden ser d’un mes, un trimestre o de tot un curs.

Batxillerat Dual

El Batxillerat Dual permet aconseguir dues acreditacions al mateix temps: el Batxillerat espanyol i el Batxillerat americà. Cal tenir en compte que el sistema americà convalida el 75% de les assignatures del currículum espanyol. Així doncs, els alumnes només han de cursar un 25% de matèries americanes, el que correspon a sis assignatures.

Oratòria i debat

Donem especial importància a l’oratòria i al debat a les nostres aules com a forma de desenvolupament del talent per a la comunicació i el pensament crític.

El debat és respecte, preparació, gestió emocional, consideració, saber escoltar, aprendre i entendre.

Diversitat

i Aprendre

Atenció a la diversitat

L’atenció personalitzada és un tret del nostre carisma i està present en el nostre projecte educatiu. Seguim els últims avenços de recerca en aquest tema, com la docència compartida a l’aula i els recursos de l’aprenentatge col·laboratiu per afavorir l’atenció a la diversitat.

Disposem d’un departament d’orientació psicopedagògica que es recolza en els avenços del neuroaprenentatge i en la teoria de les diferents intel·ligències de Gardner per potenciar cadascun dels nostres alumnes i atendre, de manera efectiva la diversitat d’estils cognitius.

Aprendre a aprendre

Aquesta competència transversal és present en totes les nostres matèries.

És una metodologia que guia totes les activitats d’ensenyament-aprenentatge en el nostre centre. D’una banda, treballem l’adquisició de consciència de cada alumne/a, de les seves capacitats intel·lectuals i emocionals i d’altra banda de les estratègies que necessiten enfortir per a desenvolupar-les. És una competència personal que els ajudarà en el procés de guanyar confiança en ells mateixos, en motivació i gust per aprendre.